maanantaina, toukokuuta 22, 2006

Kierrätyksestä


Opiskeluni puolesta tietyt asiat kiinnittävät huomioni . Lasipulloille ja purkeille on omat palautuspaikkansa kauppojen läheisyydessä, muovipullot voi palauttaa kauppaan (aivan kuin suomessa). Ainut asia mikä on erilailla on, että tölkkejä ei voi palauttaa, toisaalta täällä ei kaupoissa ole niin paljon tölkkijuomaa, colat ja spritet, mutta ei olutta tai siideriä (joista se suurin kulutus suomessa tuleekin).

Taloissa on jokaisella 2 jätesäiliötä (siis samanlaisia kun suomessa omakotitaloissa) toiseen laitetaan biojäte ja toiseen kaikki muu. Joka toinen viikko tyhjennetään biojäte ja joka toinen muu jäte. (lisää tyhjennyskertoja saa varmaan ostaa). Tällöin nämä jäteastiat roudataan tien laitaan odottamaan tyhjennystä (astian saa laittaa ulos tiettynä kellonlyöntinä). Kerran kahdessa viikossa paperi ja kartonki laitetaan myös tien laitaan kököttämään ja odottamaan paperiautoa.(tämä on mielestäni hyvä idea,koska tuleeko ihmisten muuten vietyä paperia kierrätykseen).
(kaikki eivät ole varmaan paperinkierrätysideaa tajunneet,koska joku naapureistamme laittaa aina paperit suljetun muovipussin sisään :)
Tyhjennysaikoina tienvarret eivät ole kauniin näköisiä, koska kaikki ovat tuoneet jätesäiliönsä tai paperinippunsa ulos ja niitä on sitten kaikki tiet täynnä :)

Olen myös huomannut jotakin,mikä on jotenkin todella huvittava ja EI toimiva idea. Viereisessä kuvassa autotienvarteen on laitettu iso "roskasanko"johon sitten voi "kätevästi" heittää roskansa, kun joutuu valoissa odottamaan. Parissa paikassa olen kyseisiä hökötyksiä nähnyt, ja yleensä roskat lojuvat kaikkialla muualla kuin roskasangossa :) ilmeisesti se sihti ei ole hirveän hyvä parin metrin päästä :)

eXTReMe Tracker