tiistaina, kesäkuuta 13, 2006

Koulusysteemi mättää

Pitää nyt vähän purkaa turhautuneisuuttaan koulusysteemeistä Hollannissa. Tuntuu välillä ettei täällä oikein pelaa mikään, aina joutuu odottamaan ja kyselemään miljoonilta ihmisiltä että jos joku tietäisi...arghhhh
Jo alkumetreillä huomasin ettei täällä kaikki toimi hirveän nopeasti. Sähköposti-osoitetta ja koulun tietokoneiden kirjautumisnimiä ja salasanoja jouduin odottamaan noin puoli vuotta. Seuraava askel olikin odottaa opiskelijakorttia, jota tarvittiin moneen paikkaan. lista jatkui ja tuhautuneisuus lisääntyi.
yksikkömme pääjehumies on myös melkoinen törppö, joka välillä puhuu englantia ja välillä unohtaa ettei hollantini ole vielä ihan puhetasoa, ja pulputti menemään sitä kielten sekamelskaa. Hän myös sanoi usein että, sovitaan tapaaminen ja sitten hoidetaan kaikki asiat -kun menet kyseiseen tapaamiseen,tämä törppö ihmettelee että hei Jaana, mitäs sinä täällä?!tsiiiiiizus.parisen kertaan ärräpäitä pistin menemään (onneksi ne eivät täällä ymmärrä)...
Koulussa oli myös todella tehokas RUOTSALAISnainen joka teki aina parhaansa selvittääkseen ongelmiani ja yleensä ratkaisut löytyivät melko nopeasti....(olisikohan peruja pohjoismaiden koulusysteemeistä?!) Valitettavasti löysin tämän timantin hiukan liian myöhään,koska koulua ja tuhautuneisuutta oli kestänyt jo yli vuoden.
Isoin ongelma ainakin minulle oli saada hyväksiluetut kurssit paperille. Oli tuskastuttavaa saada "lista"numeroista, kun 80% näistä numeroista puuttui ja siinä sitten taas kyseltiin törpöltä ja mietittiin mitäköhän voitaisiin tehdä ja ai niin mitkä numerot sinulta puuttuu?!
No nyt kun kouluni on kohti loppuaan olen yrittäny tehdä varmaksi, että saan sen diplomin ja kaikki numerot ovat laitettu siihen "listaaaan"ja tämä kun tuottaa tietyille ihmisille hirveitä ongelmia!ei vastata maileihin ei vastata puheluihin!!!joo,voisitko milllään ottaa yhteyttä kun pitäisi saada se diplomin 3viikon kuluessa :D. Pakko on täältä käsin kysellä muilta opettajilta,e ttä onko kyseinen henkilö vielä elossa?!

Tämä kaikki tuntuu oudolta, koska täällähän koulusta joutuu maksamaan!lukuvuosi on 1500€!!!ja kun oppilaat valmistuvat saa koulu lisää rahaa.... mihinköhän kaikki se raha menee?ei ainakaan sujuvaan tiedonkäsittelyyn.
John sanoi että hänkin joutui aikoinaan tuskailemaan samojen asioiden kanssa, joten en tajua missä mättää.

arrgghhh,onneksi kohta tästä pääsee eroon!!

2 Comments:

At 13 kesäkuuta, 2006 20:27, Anonymous Anonyymi said...

Jaana malta vielä vähän aikaa. Kyllä sinä selvität lopunkin tyylikäästi. Muistan itse samanlaisia sekoiluja lopputyön yhteydessä. "Hiostaminen" saattaa olla osa opiskelun kypsyyskoetta? Hermon täytyy pitää myös työelämässäkin hymyillen vaikka "nyrkkiä huimaa" taskussa. Jota

 
At 13 kesäkuuta, 2006 20:44, Blogger Jansku said...

joo nyrkin huimaukset on taas laantuneet :D

 

Lähetä kommentti

<< Home

eXTReMe Tracker