lauantaina, kesäkuuta 03, 2006

Voetbal

Jalkapallon maailmanmestaruuskisat lähestyvät (Tai ovat paraikaa??)Täällä hollannissa kansa menee täysin sekaisin valmiiksi jo monta kuukautta ennen kisoja. Radiosta kuuluu we are the champion tyyppisiä kappaleita, erilaisia versioita, kilpailuita joissa voi voittaa jalkapallokrääsää jne.jne. telkkarissa pyörii jalkapallotyyppiset mainokset; ostaa voi esim ORANSSIA, grillikastiketta, partavaahtoa, karkkeja,sipsejä,kakkuja jne. you name it, they have it :D!Parin talon päässä meistä on perhe virittäneet kivat viirit ja liput pihalleen,siellä ne sitten viuhuu ja kertoo kansalle että täällä katsotaan kisoja!!
Tänä vuonna kisat ovat Saksassa, joten faneilla on "lyhyt"matka täältä lähteä. Ja jotenkin tuntuu, että käytös siellä on jotain muuta kuin keskellä katua nukkumista (suomalaisfanit lätkän mm-kisoissa huom.)Täällähän on ollut aina ongelmia kun joku tärkeä jalkapallo-ottelu on käynnissä, koko poliisikompanja on saartanut alueen, teitä on blogattu jne. ainakin kerran on koko junaverkosto amsterdamin lähistöllä ollut jumissa, kun jotkut ääliöt olivat huvikseen poltelleet junavaunuja. Mielummin otan suomalaista käyttäytymistä lätkäkisoissa, kun että saa pelätä henkensä edestä näitä hulluja.
Mä en oikein ikinä ole lämmennyt jalkapallolle, 90 minuuttia katsotaan kun pelaajat juoksevat kentän toisesta päästä toiseen päähän :D. onneksi John tai johnin sukulaiset eivät myöskään ole jalkapallofanaatikkoja (tämän jos sanot ääneen muille hollantilaisille, he eivät usko sinun olevan hollantilainen).
No jos hollanti pärjää tänä vuonna hyvin, niin voihan sitä loppupelejä katsoa ja vaikka WK kakkua syödä!

eXTReMe Tracker