sunnuntaina, toukokuuta 28, 2006

Luonnon voimat

Indonesiassa Yogyartassa on ollut järkyttävä maanjäristys, monet ihmiset ovat menettäneet henkensä ja kotinsa (Iltalehti). Bantulin alue on tuhoutunut melkein täysin.Tämä uutinen on minulle läheisempi ja traagisempi koska se liittyy lopputyöhöni.

Pian valmis (9.6) lopputyöni on tehty Candenin kylään,joka sijaitsee 4km Bantulista. Minäkin olisin kyseiseen kylään lähtenyt visiitille jos rahoitus olisi onnistunut koululta (nyt uutisia katsoessani ei harmita ollenkaan). Suunnittelin tähän Candenin kylään, jossa oli meneillään useita kestävän kehityksen projekteja, eräänlaisen syteemin jonka avulla kyläläiset saisivat biokaasua, ruokaa eläimille, ravinteita lääkekasveille ja puhdasta vettä.
Tämä systeemi olisi toteutettu toisten opiskelijoiden tai ihmisten jotka ovat osa suurempaa "kestävän kehityksen projektia" toimesta. Luultavasti sen toteutus lykkääntyy vuodella jos toisellakin, koska kylien uudelleen rakennus vie suuren osan kylän tarvitsemasta rahoituksesta.

Vielä en tiedä miten tämän kylän projekteissa toimiville ihmisille tai kylässä asuville on käynyt, toivottavasti he ovat olleen onnekkaita. 3 opiskelijapoikaa täältä hollannista tekevät myös projektia liityyen Candenin kylään. He kävivät paikanpäällä vierailulla parisen kuukautta sitten, tämä tuntuu heistäkin varmaan todella oudolta.

Luonto on arvaamaton, kuten saamme lukea lehdistä melkein päivittäin.

1 Comments:

At 29 toukokuuta, 2006 11:37, Anonymous Anonyymi said...

hieno blogi! lisaa kuvia! hih!

 

Lähetä kommentti

<< Home

eXTReMe Tracker