keskiviikkona, toukokuuta 24, 2006

Synttäreitä

Keväämmällä on aina kiireistä syntymäpäivärintamalla (tulevana v-loppuna kahdet syntymäpäiväjuhlat 31 ja 32- vuotis)
Hollannissa on tapana viettää syntymäpäiviä, olivat ne sitten lapsen 2-vuotis synttärit tai isän 54-vuotis. Joko niin tai näin läheiset-ystävät,sukulaiset jne. pitävät loukkauksena jos ET vietä juhlia, he pitävät itsestäänselvyytenä, että jonkinlaiset juhlat järjestetään, pienet tai suuret.

Täällä myös kutsutaan isät,äidit mummot, tädit,sedät ja serkut,missään en ole tavannut juhlia jossa olisi VAIN kavereita.Tai sitten vietetään kahdet erilliset juhlat.

Jos syntymäpäivät osuvat viikonlopulle ja tiedetään, että olet kotona tullaan keskipäivän aikoihin kakkukahville, (siis tietysti jos asut lähellä) ja sitten illemmalla uudestaan visiitille :D.
Jos et ole sanonut tarjoavasi ruokaa, kestit alkavat seitsemän jälkeen. Tuolit ja sohvat on järjestetty ympyrän muotoon, joten jokainen näkee toisensa. Ensiksi tarjoillaan kahvit kahvileivoksen kera. Sitten vaihdetaan viiniin,olueeseen,limsaan jne. Noin tunnin kuluttua tuodaan pöytään pikku juustopalat(sinapin kera),makkarapalat,kurkkupalat,suolaiset jne. Juhlat jatkuvat noin puoleen yöhän tai myöhempään jos innostusta riittää.

Itse kun olen tottunut siihen ,että syntymäpäiviä ei pahemmin juhlita( lukuunottamatta erityissynttärit;20,50,60 jne.)tai jos juhlitaan lähdetään pienellä porukalla ulos. Niin tuntuu hiukan että syntymäpäiviä on "pakko" juhlia. (voihan sitä tietysti sanoa, että ei halua viettää niitä, mutta kun asiaa joutuu selittämään, huomaa helpommaksi vaan paloitella ne juusto ja kurkkupalat :D)

Saattaa olla tietysti, että tämä ei ole tapana kaikkialla hollannissa, mutta ainakin täällä Johnin sukulaisten ja ystävien kesken.
Kyseiset kuvat ovat mun synttäreiltä, joissa grillattiin,juotiin kakkukahvit, syötiin juustopaloja ja jäätiin yöksi :D

eXTReMe Tracker