sunnuntaina, helmikuuta 11, 2007

Muuttoja

Aloin päässäni laskeskelemaan kuinka monessa paikassa olen asunut sen jälkeen kun muutin pois KotiKotoa.

Sligo,Irlanti:Ensimmäinen irtautuminen Kotikodista. Kahden muun kaverin kanssa vastasimme työkkärin sivulla mainostettavaan työnhakuilmoitukseen ja saimme työpaikat ja asuinpaikan kertaheitolla. Saavuimme intoa puhkuen pienehköön herttaiseen(ja sateiseen)kylään. Asuntomme sijaitsi keskustassa pubin yläkerrassa. Jaoimme 5huonetta,keittiön ja kylppärin kahden muun suomalaisen tytön kanssa.
Kämpässä veti,kylppärissä kasvoi kaikenlaisia eliöitä ja alakerran pubi soitti musiikkia kovalla. se oli Täydellistä!Nautimme täysin rinnoin,teimme töitä ja podimme pientä koti-ikävää.

Galway,Irlanti,Bed&breakfast:Työnatajamme päätti,että meidän apuamme tarvittaisiin enemmän isommassa kaupungissa.Joten pakkasimme kimpsumme ja olimme valmiit karistamaan tomut jaloistamme. Tosin meidät laitettiin asumaan bed&breafast huoneeseen omalla suihkulla pariksi kuukaudeksi. 3 tyttöä pienessä huoneessa sai tunteet kuumenemaan.

Galway,Irlanti:Saimme ihanan Omakotiasunnon pienen matkan päästä Galwayn keskustasta. jaoimme sen yhden englantilaisen pojan,yhden irlantilaisen pojan ja yhden Unkarilaisen(?)pojan kanssa. Se oli todella mainio asunto ja Galway kaupunkina ei voinut olla parempi.(suosittelen).

KotiKoti Mäntyharju: Kun olimme saaneet tarpeeksemme irlannin makoisasta elosta,oli aika palata " arkeen" ja tehdä jotain järkevää elämällään.-->hakea kouluun. hain irlantiin kouluun,hain suomeen graafisen alan kouluun. ei onnistanut.Onneksi sain melko pian helsingistä intersportista töitä.

Vuosaari,Helsinki: Veljeni onneksi asui Vuosaaressa ja siellä oli yksi huone vapaana. hän antoi avomielisesti minun asua luonansa ja " autella " siivouksessa :).Kauan ei tätä riemua riittänyt kun jo löysin asunnon puoleksi vuodeksi seuraavasta paikasta.

Roihuvuori,Helsinki:Yksi tyttö lähti vaihtoon ja sain asua hänen uudessa opiskelijayksiössä. Se oli ihana kämppä. Ensimmäinen oma,jossa ei tarvinnut jakaa suihkua muiden kanssa tai tapella vessapaperin ostovuoroista.

Kannelmäki,Helsinki: Kun kämpän oikea omistaja saapui takaisin vaihdosta,olin taas kämppää vailla. Onni sattui kaverin muodossa,koska oli kesä ja opiskelijat muuttivat toiseen kaupunkiin kesätöihin tms.Sain asua koko kesän mahtavan ihanan kaverini kämppiksenä,käydä töissä paikassa jossa ei kavereista ollut pulaa ja iltaisin oli aina menoa ja meininkiä!aah se oli leppoisaa eloa. Mutta silti halusin kouluun ja tekemään aivoillani jotain.Ihana kaverini kanssa luettiin yhdessä kun olin saanut opiskelijapaikan Kuopiosta.

Tekun asuntoyhdistys B-talo,Kuopio: Ensimmäinen opiskelijakämppäni oli mukava,melko pienehkö huone,jossa oli oma suihku ja wc,keittiön jaoin 4 muun opiskelijan kanssa joista kaksi oli vaihtareita. Samassa talossa oli taas pubi,jossa vietimme aikaamme puhuen englantia,pelaten biljardia ja pitäen hauskaa.

Tekun asuntoyhdistys H-talo,Kuopio:Sain vihdoinkin kaipaamani yksiön. Se oli ihana uusi yksiö, ja alakerran saunan pystyi varaamaan yhdeksi kerraksi/viikko.Grillailimme,saunoimme,pidimme hauskaa ja samalla yksiö oli aika pieni kahden ihmisen asua.Joten hain isompaa kämppää tekmalta.

Tekun asuntoyhdistys C-talo,Kuopio:ja taas muutettiin.mukavaan kaksioon parin sadan metrin päähän entisestä kämpästä. Tosin tätä iloa ei kestänyt kuin parisen kuukautta,koska poikaystäväni ei saanut töitä suomesta ja halusin kokeilla eloamme vuorostani hollannissa.

Poikaystäväni vanhempien talo,Wieringerwerf,Hollanti:Kunnes sain koulupaikasta varmistuksen ja tiedon että minulla on kämppä,asuimme pari kuukautta poikaystäväni vanhempien luona.

Vestkant,Breda,Hollanti:Vihdoinkin opinnot alkoivat ja pääsin (taas)muuttamaan. ensimmäinen hollantilainen opiskelijakämppä oli pieni huone talossa jonka jaoin, 3unkarilaisen ja yhden kiinalaisen tytön kanssa. 5tyttöä ja yksi kylpyhuone.......no oli meillä mukavaakin!olipa talo täynnä eloa.

Leuvenaarstraat,Breda,Hollanti: Vuoden päästä muutin toiseen opiskelijakämppään Bredan keskustaan. Jaoin mukavan kämpän kahden ranskalaisen pojan kanssa. Toinen oli luokkakaverini joten kotitehtävien teko sujui mukavasti yhdessä. Voin sanoa,että olin tooodella iloinen päästessäni asumaan kahden mukavan Pojan kanssa,tyttöjen kanssa asumisessa hermot ovat toisinaan koetuksella :D.

Wieringerwer,Hollanti: Lopputyöpaikka oli onneksi enemmän pohjois-hollannissa,joten pääsin vihdoin taas asumaan poikaystäväni kanssa puolentoista vuoden asumis"tauon" jälkeen.Tähän omaan kotiimme teemme vieläkin loppusilauksia.Ja luulen että asumme täällä monet vuodet vielä.

n.6 vuodessa olen nyt siis muuttanut 13-kertaa,on mukavaa kun tietää ettei koko omaisuutta tarvitse pitkään aikaan alkaa laittamaan pahvilaatikoihin.

eXTReMe Tracker