torstaina, marraskuuta 30, 2006

Hain tänään työpaikkaa, joka vaikutti mielenkiintoiselta ja jossa on hyvät etenemis- ja kasvamis mahdollisuudet. Siihen paikkaan tietenkin haetttiin henkilöä joka olisi käynyt hiukan erilaista koulutusohjelmaa, mutta se hyvä puoli mun alassa on,että se venyy aika moneen suuntaan!Joten eihän sitä tiedä jos se olisi hyväksi vaan!
Nykyinen työpaikka on ihan Ok, mutta välillä tämä ihan Ok ei oikein riitä. Puhuttiin yhden työkaverin kanssa lounastauolla siitä että onko tässä firmassa jotakin mitä haluaisi todella tehdä?! Itse en ole ainakaan sitä jotakin vielä huomannut.

Kun poikaystäväni isä kyseli minulta, joko minut pian muutetaan vakituiseksi työntekijäksi, vastasin etten ole varma haluaisinko edes sitä.
Toisaalta olisi todella mahtavaa jos löytäisin sen jonkun(siis inspiksen) juuri tästä työpaikasta. Sijainti on ihan loistava; mukavan ajomatkan päässä (kerkee aamulla herätä kuunnellen hyvää musiikkia), merinäköala, mielenkiintoisia ja mukavia työkavereita, ja alan kotiutumaan tänne pikkuhiljaa.

Tuosta työpaikalle kotiutumisesta tuli mieleen, miten tuntuu oudolta kun juttelen joillekkin työkavereille englanniksi, niin minulle tulee tunne ettei sitä hirmu hyvällä silmällä katsota…eikä se ihan tunne vaan ole, koska jutellessani kuulen joidenkin ihmisten huikkaavan- Hollanniksi!! jotkut ihmiset taas puhuvat englantia kanssani hiljempaa,ettei se kiinnitä huomiota TAI jos juttelemme kahdestaan ja joku tuleekin huoneeseen tämä henkilö vaihtaa kesken lauseen hollanniksi-huvittavaako?!
Sinänsä kummastelen tätä, koska olemme kansainvälinen firma, täällä käy jatkuvasti brittiläsiä kapteeneja ja monet puhuvat kokoajan puhelimessa englantia.
Joten sinänsä sen ei pitäisi korvaan hirveästi särähtää, eikä sen pitäisi johtua siitä että nämä ihmiset eivät englantia osaa….vaan mistä tämä närkästys sitten juontaa juurensa? He saavat ihan vapasti puhua minulle hollanniksi ja pystynhän minä takaisinkin puhumaan, tosin aika yksinkertaisesti, mutta jos haluan käydä jokapäiväistä rentoa keskustelua käyn sen englanniksi.

Nyt kun aloin asiaa enemmän miettimään, niin voisikohan syynä olla “yleiset” asenteet ulkomaalaisia kohtaan.Minun mielestä asenteet täällä ovat negatiiviset. Enkä voi asiaa toisaalta moittiakkaan, (tilastoja en tiedä) mutta esim Amsterdamissa asuu varmaan melkolailla samanverran ulkomaalaisia kuin hollantilaisia. Eikä tässä maassa tuota tilaakaan niin hirveästi ole edes pelkästään hollantilaisille

Bredasta tiedän esimerkiksi discon johon ei ulkomaalaisilla ole asiaa(omakohtaisia kokemuksia)….. ja ranskalaisilta luokkakavereilta kuulin,että useimmat paikat eivät avaa heille oviaan tai kohtelevat heitä muutenkin toisarvoisesti.
syrjintäähän se on, mutta minkäs asialle voit.

2 Comments:

At 30 marraskuuta, 2006 22:52, Anonymous Anonyymi said...

Joo, on tuo huomattu täälläkin.. Useampaan kertaan joku hokee nederlandsia ja alussa varsinkin oli hankalaa kun ei yksinkertaisesti osannut kieltä.. ja kävi äkkiä ketuttamaan, kun toinen osapuoli osasi englantia, mutta ei vain suostunut puhumaan. Kerran mulle on tultu sanomaan "Ga terug naar Turkije!!" joka aiheutti odottamattomuudellaan minussa vain hillittömän naurunrepsahduksen. Joo, olenhan mä aika tumma, ja ehkä se puhumani suomi sitten kuulosti turkilta..

 
At 01 joulukuuta, 2006 17:16, Blogger Jansku said...

haha,onhan turkin kieli ja suomen kieli aika lähellä toisiaan....

 

Lähetä kommentti

<< Home

eXTReMe Tracker