tiistaina, maaliskuuta 13, 2007

Pikakertaus reissusta

menomatka onnistui Tomtom-kartankertojan ansioista melko hyvin. Tosin 3,5tunnin extra matka liian lumen takia tunturilla teki matkasta hiukan jännemmän.
Puolan ja tsekkien rajalla tiukat passien tarkastukset,muttei onneksi jouduttu kasseja autosta purkamaan.

tsekkien sisämaassa ei lunta näkynyt yhtään ja kaikkialla oli taloja,jotka olivat maalauksen tarpeessa. Pian pyrähdettiinkin Spindleruv mly:niin tsekkien suurinmaan laskettelukeskukseen ja tunnelma muuttui täysin. Rinteiden ja keskustan valot tekivät tunteen kuin olisi itävallan hiihtokeskukseen tullut. Tunnelma nousi autossa,kun lunta oli noin metrin verran. Hotelli oli parempi kuin mitä uskalsimme toivoa,uusi,ihana puusta ja kivestä tehty rakennus saunoineen ja porealtaineen.

Pari ensimmäistä päivää meni lautaillen,iltaisin hyvin syöden ja juoden,auringossa paahtuen.mmmmm.Torstaina lähdimme rinteeseen vaikka keli näytti märältä ja hississä vesisateessa istueassamme päätimme mennä päiväksi Prahaan,kun se ei ollut kuin parin tunnin ajomatkan päässä.Kauniita rakennuksia,paljon koululaisia ja rentoa menoa.Mukava pyrähdys!

Pienet epäluulot karisivat matkan varrella,oi niin hyvän ruoan,mukavan lautailun,auringon paisteen ja hyvän seuran mukana!Jos jotain valittamista pitää olla,niin asiakaspalvelu ihmiset(ravintoloissa,hotelleissa,kassoilla)voisivat joskus tuottaa jonkinlaista ilmettä naamoillaan. Ilmeettömästi vastattiin meidän aurinkoiseen hymyymme ja tervehdyksiin,se kummastutti monesti,mutta kai se on sitten tyypillistä tsekkiläisyyttä?!?

loppu budjetiksi tuli-matkat,hotelli,joka iltaiset ulkona syömiset,juomiset,drinksut,hissiliput+muu sälä, noin 500€/henkilö. Enpä ole koskaan noin halvalla reissulla ollut. Suomeenkin menoon sujahtaa usein helposti tuo 500€vaikka mitään ihmeellistä ei tekisikään.

joten kympin arvoinen reissu!
Ehkä seuraavan kerran tosin menemme muualle suurempien rinteiden pariin!

P.s.mikä nauratti kovasti,oli tilaamamme valkosipulileipä: rasvassa paahdettuja leipiä ja valkosipulinkynsiä erikseen samalla lautasella!?!

eXTReMe Tracker